Krvný tlak

Cholesterol

Srdcová arytmia

Cukor

Pečené jablká

6 jabĺk
1a lyžička medu na každé jablko
80 g hrozienok
60 g píniových orieškov
1 lyžica Marsaly alebo červeného vína na každé jablko (podľa chuti)
1 celá škorica
nízkotučný jogurt
{mospagebreak}

   Suroviny
  • 6 jabĺk
  • 1a lyžička medu na každé jablko
  • 80 g hrozienok
  • 60 g píniových orieškov
  • 1 lyžica Marsaly alebo červeného vína na každé jablko (podľa chuti)
  • 1 celá škorica
  • nízkotučný jogurt

 

   Príprava
  1. Jablká umyte, osušte a vykrojte jadrovník tak, aby zostali celé.
  2. V strede jablka urobte jemný vodorovný rez.
  3. Jablká poukladajte do ohňovzdornej misy vyloženej papierom na pečenie.
  4. Otvor naplňte hrozienkami a píniovými orieškami.
  5. Na každé jablko dajte za lyžicu medu, môžete pridať lyžicu Marsaly.
  6. Polámte škoricu a dajte ju do ohňovzdornej misy.
  7. Prikryte alobalom, dajte do rúry vyhriatej na 180° a pečte 20 minút.
  8. Znížte teplotu na 150°. Odstráňte alobal a nechajte piecť ďalších 20 minút.
  9. Podávajte teplé vo vlastnej šťave.

Rovnaký recept môžete použiť  pri hruškách.
Studené podávajte s nízkotučným jogurtom.

 Kilokalórie/porcia 183,7 kcal
Bielkoviny celkovo 3,5 g 
Lipidy celkovo 5,2 g
Využiteľné sacharidy 28,5 g 
Mastné kyseliny: 
 – nasýtené celkovo 0,1 g
 – mononenasýtené celk. 0,0 g
 – polynenasýtené celk. 0,2 g
Cholesterol 0,0 g
Vláknina 3,1 g
Železo 0,9 mg
Vápnik 21,5 mg
Sodík 10,1 mg
Draslík 255,9 mg
 
Fosfor 18,2 mg
Magnézium 8,7 mg
Vitamíny:
 B1 0,0 mg
 B2 0,0 mg
 B3 0,4 mg
 B9 4,8 μg
 A 0,0 μg
 E 0,8 mg
 D 0,0 mg
 B5 0,1 mg
 B8 4,3 μg
 B12 0,0 μg