Krvný tlak

Cholesterol

Srdcová arytmia

Cukor

Penové pusinky

4 bielky izbovej teploty
4 lyžice cukru
1 vrecúško vanilínového cukru
štipka soli
1 lyžička mandľového oleja na potretie papiera na pečenie
{mospagebreak}

   Suroviny
  • 4 bielky  izbovej teploty
  • 4 lyžice cukru
  • 1 vrecúško vanilínového cukru
  • štipka soli
  • 1lyžička mandľového oleja na potretie papiera na pečenie

 

   Príprava
  1. Ušľahajte bielky. Keď začnú tuhnúť, pridávajte po lyžičke cukor, soľ a vanilínový cukor.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie, ktorý zľahka potriete mandľovým olejom.
  3. Pomocou lyžičky alebo cukrárenského vrecka naneste ušľahané bielky na papier na pečenie v tvaroch a veľkosti podľa vášho želania.
  4. Pečte v rúre 1 hodinu (pri 120°).
  5. Vypnite rúru a penové pusinky nechajte v rúre sušiť asi 6 hodín, neotvárajte dvierka.

Ak chcete kakaové penové pusinky, po pridaní cukru cez sitko prisypte štyri lyžice horkého kakaa.

 Kilokalórie/porcia 35,4
Bielkoviny celkovo 2,4 g 
Lipidy celkovo 0,0 g
Využiteľné sacharidy 6,4 g 
Mastné kyseliny: 
 – nasýtené celkovo 0,0 g
 – mononenasýtené celk. 0,0 g
 – polynenasýtené celk. 0,0 g
Cholesterol 0,0 g
Vláknina 0,0 g
Železo 0,0 mg
Vápnik 2,0 mg
Sodík 61,5 mg
Draslík 33,2 mg
 
Fosfor 3,3 mg
Magnézium 2,7 mg
Vitamíny:
 B1 0,0 mg
 B2 0,1 mg
 B3 0,0 mg
 B9 2,9 μg
 A 0,0 μg
 E 0,0 mg
 D 0,0 mg
 B5 0,0 mg
 B8 1,5 μg
 B12 0,0 μg