Krvný tlak

Cholesterol

Srdcová arytmia

Cukor

Ryža s trevijskou čakankou

Pre šesť osôb 350 g ryže 700 g trevijskej čakanky 80 g chudej slaniny nakrájanej na kocky 1 nadrobno nakrájaná šalotka 1  nadrobno nakrájaný pór 1 nadrobno nakrájaná cibuľa  {mospagebreak}    Pre šesť osôb 350 g ryže 700 g trevijskej čakanky 80 g…


Sardelový nákyp

Pre šesť osôb 600 g sardel 300 g čerešňových paradajok 4 stredne veľké zemiaky 3 lyžice extra panenského olivového oleja 3 lyžice strúhanky viazanička petržlenovej vňate {mospagebreak}    Pre šesť osôb 600 g sardel 300 g čerešňových paradajok 4 stredne veľké…


Skoré zemiaky na cesnaku

Pre šesť osôb 600 g veľkých mladých zemiakov 8 strúčikov cesnaku 2 lyžice extra panenského olivového oleja 3 vetvičky rozmarínu balzamový ocot (podľa chuti) Štipka hrubozrnnej soli{mospagebreak}    Pre šesť osôb 600 g veľkých mladých zemiakov Osem str…


Špagety v panvici

Pre šesť osôb 500 g špagiet 4 paradajky 2 pikantné papričky 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice extra panenského olivového oleja bazalka štipka soli  {mospagebreak}    Pre šesť osôb 500 g špagiet 4 paradajky 2 pikantné papričky 2 strúčiky cesnaku 2…


Studené cestoviny po židovsky

Pre šesť osôb 500 g špagiet 1 kg zrelých paradajok 1 cibuľa nakrájaná na kúsky 1 mrkva nakrájaná na kúsky 4 kúsky zeleru posekané na kúsky 1 viazanička bazalky 3 lyžice extra panenského olivového oleja štipka soli   {mospagebreak}    Pre šesť osôb …


Trapanské pesto

Na dochutenie 500 g cestovín pre šesť osôb 8 zrelých stredne veľkých paradajok  5 strúčikov cesnaku 50 g mandlí viazanička bazalky 5 lyžíc extra panenského olivového oleja 1 feferónka (alebo polovica feferónky) štipka hrubozrnnej soli  {mospagebreak}    Pre šesť osô…